Hírek


Több mint egymilliárd forintos beruházást adott át a Graboplast Tatabányán

Az ünnepélyes gyáravatón Szijjártó Péter mondott beszédet

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében felavatta Tatabányán a Graboplast a több mint 1,1 milliárd forintos beruházásból megvalósult SPC padlógyártó üzemegységet. Az itt készülő újrahasznosítható termék iránt komoly piaci érdeklődés tapasztalható, így az értékesítés jelentős mértékben hozzájárulhat a vállalat további növekedéséhez.

A 2400 négyzetméteres új üzemmel lehetővé vált a Graboplast számára az új típusú, innovatív SPC (Stone Polymer Composite) padlóburkolatok gyártása, amelyek mind lakossági, mind közületi felhasználásra alkalmasak. A több mint 1,1 milliárd forintból megvalósult beruházás harmadát a magyar Versenyképesség Növelő Támogatás (VNT2) pályázata biztosította. Az üzem jelenlegi éves kapacitása 500 ezer négyzetméter, mely a későbbiekben tovább bővíthető.

Ivan László vezérigazgató az új üzem avatásán elmondta: az SPC padló piaca a következő időszakban hatalmas növekedés előtt áll, így az új termékcsalád értékesítése terveink szerint a következő 5 évben négyszeresére bővül. Vállalatunk idei árbevételének közel 8 százaléka várható az SPC eladásokból, ezzel az új beruházás jelentős mértékben hozzájárul a stratégiai tervünkben meghatározott árbevétel eléréséhez. Hozzátette: az újabb beruházás is bizonyítja, hogy a közel 120 éves Graboplast innovatív megoldásaival olyan régiós vállalat, amely egy folyamatosan konszolidálódó piacon is képes helyt állni, és saját fejlesztésű termékeinkkel a világ élvonalához tartozunk.

Az SPC padlóburkolatok új generációja ásványi alapanyagból készülő, vízálló és kiváló méretstabilitású termék, mely hulladékmentes gyártási technológiával készül. A klikkes illeszkedés a padlóburkolat gyors fektetését teszi lehetővé, és ragasztó felhasználása nélkül biztosít stabil felületet. A piacon rendkívül népszerű SPC burkolat mindemellett környezetbarát.