Hírek


Adni jó, összefogva még jobb

Az elmúlt évek sokunknak, sok tekintetben jelentettek próbatételt. Előbb a COVID-19 járvány gazdasági és egészségügyi hatásai, majd a keleti szomszédunkban dúló háború okoztak olyan, korábban elképzelhetetlennek tűnő állapotokat, melyek a felelős vállalatokból és az együttérző emberekből nem csak gazdasági, hanem különböző humanitárius reakciókat is kiváltottak.

A győri székhelyű Graboplast Zrt. – melynek elsődleges profilja a speciális és lakossági felhasználásra szánt PVC, SPC, vinilpadlók és parketták gyártása – az elsők között csatlakozott azon gyártókhoz, akik a járvány kitörését követően kéz- és felületfertőtlenítőszerek gyártásával igyekeztek segíteni a hirtelen fellépő hiányon. A járványt követően a háború sújtotta Ukrajnából érkező menekültek, valamint a segítségükre siető szervezetek és magánemberek számára vált kiemelten fontossá a higiénia speciális eszközökkel történő biztosítása.

A Graboplast és egyik legfontosabb magyarországi kereskedelmi partnere, a Praktiker elhatározták, hogy közösen lépnek fel és nyújtanak hatékony segítséget e területen. Ennek eredményeként összesen 5.000.000 forint értékű GraboSept kézfertőtlenítő szer került átadásra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére annak érdekében, hogy a higiéniai eszközök célzottan eljuthassanak azon területekre, ahol akár hazánkba menekült, akár itthon élő, hátrányos helyzetű embertársaink a leginkább hasznukat veszik.

Az összesen 5000 darab, nagy kiszerelésű adománycsomag átadására a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti, határ úti logisztikai központjában került sor a segélyszervezet, a gyártó, valamint partnervállalata képviselőinek részvételével.